Gelegen in de Overimpestraat 2 te Erondegem werd in de winter van 2015 deze moderne villa gebouwd. Deze open bebouwing werd opgetrokken in snelbouwstenen in combinatie met beton.

De muren werden opgetrokken in snelbouwstenen en beton. Het buitengevelisolatiesysteem werd uitgevoerd met EPS 032 isolatieplaten en afgewerkt met silicoonharssierpleister met een korrel van 1,5mm. De plafonds werden ook geïsoleerd, deze isolatieplaten werden verlijmd en bijkomend mechanisch bevestigd d.m.v. pluggen.

Alle overgangen van muren naar plafonds werden duurzaam afgewerkt met een druiprandprofiel. De regenwaterafvoerbuizen werden uitgevoerd in het vlak van de afwerkingslaag in crepi. Er werd een nis gecreëerd in isolatie en afgewerkt in crepi, waarin de afvoerbuizen konden geplaatst worden. Door de regenwaterafvoerbuizen in hetzelfde kleur als de crepi uit te laten voeren, resulteert dit in een strak geheel.

Architect Jurgen Van Damme - DIVAA

De moderne architecturale plannen van architect Jurgen Van Durme van architectenbureau DIVAA, zorgen ervoor dat de verschillende gevelelementen aluminium en witte crepi zorgen voor een strak en modern geheel.

Ben je geïnteresseerd voor het uitvoeren van
binnenpleisterwerken en/of buitenpleisterwerken?