Deze totale gevelrenovatie werd uitgevoerd op de Grote Steenweg 110 te Oordegem. De buitengevel verkeerde in een erbarmelijke staat.

In samenspraak met de architect werd ervoor gekozen om de doorhangende en verouderde L-ijzers boven de raamopeningen te vervangen door lintelen in te metsenen op te voegen. Loszittend metselwerk werd vervangen en versterkt. De raamdorpels werden vernieuwd in Belgische blauwe hardsteen en de oude vloer van de inkom van de winkel werd vervangen door gebrande Belgische blauwe steen. Door de ruwere gebrande afwerking van de inkomvloer kunnen de klanten veilig de winkel betreden. De oude bakgoot in hout werd vervangen door gevelbekledingsplaten en de dakdichting werd aangesloten. Na al deze verbeteringswerken werd het gevelisolatiesysteem aangebracht d.m.v. EPS isolatieplaten. In het ontwerp werd gekozen om met dikkere isolatie een uitspringend geveldeel in een donkere kleur af te werken. Gezien de verhoogde spanningen op donkere kleuren op gevelisolatiesystemen onder invloed van de zon, dienen deze vlakken met cementvrije pasta uitgevlakt en bewapend te worden en een extra bescherming te krijgen met een warmte reflecterende verf. De andere geveldelen in crepi werden beschermd met 2 verflagen die zorgen voor een zelfreinigend effect.

Door het aanbrengen van deze beschermingscoating zal de crepi minder snel vervuilen en heeft de buitenbepleistering een strakkere afwerkingsgraad. Op de plaats waar er nadien een gevelreclamepaneel geplaatst zal worden hebben we montagebalken voorzien, zodanig dat windbelasting niet voor schade kan zorgen aan de gevelbepleistering. Als afwerking van de totale gevelrenovatie werden de gevelplinten geïsoleerd en afgewerkt met plinten in Belgische blauwe steen. Holderbeke zorgde hier voor alle stappen van deze gevelrenovatie van plaatsen lintelen en vernieuwen metselwerk tot plaatsen blauwe steen en uitbekleden bakgoot.

Architect - De Cuyper Paul

Dit chocolade atelier werd in het najaar van 2018 gerenoveerd volgens de architecturale tekeningen van architect De Cuyper Paul.

Ben je geïnteresseerd voor het uitvoeren van
binnenpleisterwerken en/of buitenpleisterwerken?